Kροκέτα από υγράλατο βακαλάο της Ισλανδίας. Ψαρεύεται στο Βόρειο Ατλαντικό, πού είναι από τους πιο καθαρούς υγροβιότοπους στον κόσμο. Το ξαλμύρισμα πρέπει να γίνεται στο ψυγείο με κρύο νερό, σε αναλογία 1 κιλό βακαλάος 34 κιλά αλατισμένο νερό, σαν να ξεπαγώνει στο φυσικό του περιβάλλον. Αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές την ημέρα. Το μαγείρεμα πρέπει να είναι ολιγόλεπτο, αλλιώς στεγνώνει το κρέας και χάνει την νοστιμιά του. Μικρά κομμάτια θέλουν 12-14 λεπτά στο φούρνο, ενώ τα μεγάλα 20 λεπτά. Στο τηγάνι ο χρόνος ψησίματος να μην υπερβαίνει τα 10 λεπτά.